Ελληνικο «Γκουανταναμο» για τρομοκρατες οι φυλακες Δομοκου

Σε “Ελληνικό Γκουαντάναμο”, με τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα στην περίμετρο, μετατρέπονται οι φυλακές Δομοκού.

Σκοπός του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη είναι να μεταφερθούν εκεί όλοι όσοι έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις τρομοκρατίας, υπόδικοι και όσοι αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες.

Για πρώτη φορά μεταξύ υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Εθνικής Αμυνας, εξετάζεται ο “δανεισμός” τεθωρακισμένων οχημάτων για την εξωτερική φύλαξη των φυλακών ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη εξωτερική επίθεση, παρόμοια με αυτή του περασμένου Μαρτίου στις φυλακές Τρικάλων.

Η αστυνομία αναλαμβάνει την εξωτερική φρούρηση, την πύλη εισόδου και τροφίμων και την διαχείριση των καμερών ασφαλείας που θα τοποθετηθούν σε όλους τους χώρους των φυλακών.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, θα εγκατασταθούν και ηλεκτρονικές ομπρέλες που θα “κόβουν” όλα τα ενδεχόμενα επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα ή άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους επικοινωνίας. Ουσιαστικά, θα επιτρέπεται μόνο η ελεγχόμενη επικοινωνία από τα σταθερά τηλέφωνα της φυλακής μέτρο που παραπέμπει στην ευκολία με την οποία ο καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός επικοινωνούσε το διάστημα πριν από τη φυγή του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s