Ποιος και γιατι κανει σπεκουλα με τα φαξ και τη δηθεν παροτρυνση εξεγερσης στις φυλακες;

Από χθες, μόλις έγινε γνωστό ότι γνωστός δικηγόρος οργανώνει με … φαξ στις φυλακές ή καλεί σε εξέγερση τους κρατούμενους, το bloko.gr εξέφρασε επιφυλάξεις απέναντι στην «είδηση» την οποία θεωρήσαμε ευθύς ως προκάτ. Το πρώτο που αναρωτηθήκαμε είναι αν έχει ο κάθε κρατούμενος δικό του φαξ ώστε να διακινεί και να δέχεται την … αλληλογραφία του! Φυσιά τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.

Τα φαξ, από το γνωστό δικηγορικό γραφείο σύμφωνα με πληροφορίες έφυγαν έχοντας

πάνω τους εντυπωμένο το όνομα του δικηγόρου και αρχικός παραλήπτης ήταν το … φαξ ώστε των φυλακών, ώστε στη συνέχεια να δοθεί σ’ αυτόν στον οποίο απευθύνονταν το κείμενο.

Τί συνέβη όμως; Το δικηγορικό γραφείο, σε μια προσπάθεια αποσυμπίεσης της έντασης που υπάρχει μεταξύ των κρατούμενων, ανέλαβε μετά από παράκληση των ίδιων των κρατούμενων, να αποτελέσει το μεσάζοντα στην ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για την κατάσταση που επικρατεί και για εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των ζητημάτων που απασχολούν.

Αυτή η διαμεσολάβηση, βαφτίστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου που προφανώς φοβάται ακόμη και τον ίσκιο της σε ότι αφορά στην πιθανότητα κάποιας οργανωμένης αντίδρασης, παρότρυνση σε εξέγερση των κρατούμενων. Το bloko.gr, θυμίζει ότι αφορμή για να ανακοινωθούν από τους Δένδια και Αθανασίου οι φυλακές υψίστης ασφαλείας με την ευθύνη της φρούρησης περιμετρικά κι εξωτερικά της αστυνομίας, αποτέλεσε η «απόδραση» του Χριστόδουλου Ξηρού.

Το γεγονός ότι ο Ξηρός δεν απέδρασε από φυλακή, αλλά ενόσω ήταν σε άδεια, προφανώς δεν επέδρασε ως αξιολογική σχέση λογικής εξίσωσης στη σκέψη και κυρίως στη βούληση των δύο υπουργών, που απλώς, έκαναν τις επιθυμίες τους πράξη…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s