Κειμενο απο Θεσσαλονικη για φυλακες

Σήμερα στην πορεία αλληλεγγύης με τους αγωνιστές από την τουρκία, μοιράστηκε το κείμενο του δικτύου αναρχικών και αγωνιζόμενων κρατουμένων κορυδαλλού αλλά και το κείμενο που ακολουθεί:

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκε το νέο νομοσχέδιο που προωθεί  το υπουργείο δικαιοσύνης που προβλέπει το κόψιμο των αδειών και τις φυλακές της απόλυτης απομόνωσης για όσους κρατούμενους διώκονται για πολιτικούς λόγους ή αντιστέκονται μέσα στη φυλακή.  Ήδη, άτυπα, πολλοί κρατούμενοι στερούνται της άδειας ή της αναστολής τους, έχοντας εκπληρώσει τον χρόνο φυλάκισης  που  χρειάζονταν.  Ένας από αυτούς ο Ηλία Καρέλι, αφού δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα για αναστολή και για άδεια –για τα οποία και πληρούσε τις προϋποθέσεις-, και αφού ενημερώθηκε ότι η μητέρα του πέθανε και την οποία δεν πρόλαβε να δει ζωντανή εξαιτίας των σαδιστικών και εκδικητικών μέτρων του κράτους απέναντι στους κρατουμένους σκότωσε έναν υπαρχιφύλακα.

3 μέρες μετά, βασανισμένος ήδη από το Μαλανδρίνο, το αστυνομικό τμήμα, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του αλλά και κατά την είσοδό του στο κολαστήριο της Νιγρίτας Σερρών, πεθαίνει μέσα στο κελί της απομόνωσής του από τα χτυπήματα.

3 μέρες ζωής του δώσαν οι βασανιστές του, που ήρθαν να προστεθούν στις χιλιάδες μέρες που πέρασε κλεισμένος μέσα στις φυλακές.

Στις περισσότερες φυλακές της χώρας πραγματοποιούνται αποχές συσσιτίου, απεργίες πείνας, αρνήσεις κλειδώματος στα κελιά από κρατουμένους σε ένδειξη πένθους για τον νεκρό κρατούμενο αλλά και ενάντια στις συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων. Τις ήδη υπάρχουσες αλλά και αυτές που προετοιμάζονται.

Σε αντίθεση με όσα λένε τα Μ.Μ.Ε. και παπαγαλίζουν ακόμα και μερικοί κρατούμενοι που έχουν ξεχάσει τι ρόλο παίζει ο καθένας μέσα σε μια φυλακή, εμείς αν και δεν πρόκειται να δικαιολογήσουμε κάθε είδους έγκλημα (θεωρώντας βέβαια το κράτος το πλέον αναρμόδιο να τα κρίνει, αφού η ταξική κοινωνία που συντηρεί είναι και αυτή που παράγει όλα τα εγκλήματα), δεν πρόκειται να πενθήσουμε για κάθε νεκρό, πόσο μάλλον όταν αυτός ήταν γνωστός για τις υπερωρίες του στα «βασανιστήρια» ανθρώπων, πόσο μάλλον όταν αυτός επέλεξε να κλειδώνει ανθρώπους μέσα στις φυλακές στερώντας τους την αγκαλιά των οικείων τους, το τελευταίο χάδι ενός συγγενή που πεθαίνει, το χαμόγελο του παιδιού τους,  την ελευθερία να περπατήσουν πέρα από τα στενά όρια ενός προαυλίου.

Θα σταθούμε δίπλα στους φυλακισμένους που αγωνίζονται, θα σταθούμε δίπλα στους πολιτικούς κρατουμένους και όχι μόνο γιατί αντιλαμβανόμαστε τα όσα βιώνουν.

Αλλά γιατί, όλοι αυτοί και όλες αυτές που νοιώθουν στο πετσί τους την πιο βάρβαρη επίθεση της καπιταλιστικής βίας μέσα στις φυλακές, αν καταφέρουν και ξεπεράσουν τις ίδιες τους τις αντιφάσεις και τους φόβους, αν στείλουν στον αγύριστο τους διαμεσολαβητές που προσπαθούν να τους κουμαντάρουν, αν σπάσουν στην πράξη τους εθνικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς, τότε αυτοί και αυτές, οι άντρες και οι γυναίκες που βλέπουν τον ουρανό πίσω από τα κάγκελα, μπορούν να θυμίσουν και σε εμάς τους έξω, τον τρόπο για να αγωνιστούμε, τον τρόπο για να τσακίσουμε τους εχθρούς της ελευθερίας, τον τρόπο για να ανεμίσουμε καμμένα τα νομοσχέδια και τα διατάγματα.

Έχουμε χρέος, εμείς οι «ελεύθεροι», να σταθούμε δίπλα στους αγώνες των ανθρώπων που ζουν, τρώνε και κοιμούνται πίσω από τα κάγκελα και μαζί να δημιουργήσουμε κοινότητες  που θα γκρεμίσουν τα σύνορα, τα τείχη και τα συρματοπλέγματα που χωρίζουν τους ανθρώπους αναμεταξύ τους, που χωρίζουν τους ανθρώπους από την ελευθερία τους.

-ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΑΔΙΣΜΟ

-ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

-ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Αναρχικοί/ ες για την καταστροφή των φυλακών

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s