Η απόπειρα καθαρισμού του χώρου βασανιστηρίων «έκαψε» τους υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας

Η προσπάθεια καθαρισμού από αίματα και βιολογικό υλικό του δωματίου των φυλακών Νιγρίτας όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια ο 42χρονος Αλβανός κρατούμενος Ιλί Καρέλι, φέρεται – σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του «Βηματος» – να ήταν από τα καθοριστικά στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση των συνθηκών θανάτου του από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν συγκεντρώσει σειρά στοιχείων ότι στον μοιραίο, τελευταίο ξυλοδαρμό του Καρέλι συμμετείχαν πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νιγρίτας.
Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ με την βοήθεια των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων εξήτασαν τον χώρο, μέσα στις φυλακές Νιγρίτας όπου οδηγήθηκε ο 42χρονος Αλβανός πριν εγκαταλειφθεί ημιθανής στο κελί του στο οποίο είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος, για τυπικούς λόγους.
Από την κάμερα σε ένα διάδρομο προκύπτει η μεταφορά του Αλβανού βαρυποινίτη – είχε σκοτώσει τον υπάλληλο των φυλακών Κορυδαλλού Γιώργο Τσιρώνη – σε αυτό το δωμάτιο όπου εισέρχονται στην σειρά κι άλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Αυτό το δωμάτιο σε έναν αρχικό έλεγχο φάνηκε εντελώς «καθαρό».
Όμως από περαιτέρω έρευνα αρμοδίων της ΕΛΑΣ βρέθηκαν ίχνη καθαρισμού του, αλλά και δείγματα DNA του Αλβανού καθώς και άλλα δείγματα γενετικού υλικού που επιχειρείται να διασταυρωθούν.
Αυτή η απόπειρα καθαρισμού του «δωματίου βασανιστηρίων» ήταν το καταλυτικό στοιχείο που οδήγησε τα στελέχη της ΕΛΑΣ στην αποκάλυψη των δραστών με βάση την αποτυχημένη προσπάθεια εξαφάνισης των ιχνών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες εμπλεκόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από την Νιγρίτα όταν είχαν ερωτηθεί αρχικά από συναδέλφους τους σε άλλες φυλακές «αν είχαν προχωρήσει σε ξυλοδαρμό του Ιλί Καρέλι» αρχικά είχαν μιλήσει για «απλό χλευασμό και λοιδορία του». Στην συνέχεια μίλησαν για «μία δύο σφαλιάρες». Κι ύστερα άρχισαν να μιλούν για σκληρότερη και μαζικότερη επίθεση.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s