Με δικαστικό βούλευμα «αθώοι» οι σωφρονιστικοί στο Μαλανδρίνο

Με δικαστική βούλα κρίνονται αθώοι» οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Μαλανδρίνου και οι αστυνομικοί του Α.Τ Ιτέας – Αποκλειστικά οι «ένοχοι» βρίσκονται στις φυλακές Νιγρίτας

Το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας με το βούλευμα 112/2014  αποφαίνεται ότι από το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας καμία από τις πράξεις για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις δεν έχει τελεσθεί εντός των ορίων του νομού Φωκίδας και στην αρμοδιότητα της έδρας του Ανακριτή Άμφισσας, ο οποίος άσκησε τις διώξεις σε βάρος 14 σωφρονιστικών υπαλλήλων και εξέδωσε τα 8 εντάλματα σύλληψης.

Ουσιαστικά αυτή η κίνηση δείχνει ότι κανένας θανατηφόρος βασανισμός διαπράχθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου ή στο Α.Τ Ιτέας, αλλά μόνο στη Νιγρίτα Σερρών.

Στο σχετικό βούλευμα αναφέρεται ότι «αντίθετα οι πράξεις αυτές διαπράχθηκαν εντός των ορίων του νομού Σερρών», με το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να κρίνει αναρμόδιο τον ανακριτή Άμφισσας και διαβιβάζει τη δικογραφία στον Εισαγγελέα Σερρών.

Αυτή η εξέλιξη καθυστερεί λίγο την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης αφού αυτά πρέπει να πάνε από τον αρμόδιο ανακριτή Σερρών στις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού προς εκτέλεση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s