Πορεία στο Βόλο – ενημέρωση

Έγινε πετυχημένη πορεία στο Βόλο ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας που ετοιμάζει το καθεστώς, πετάχτηκαν τρικάκια, γράφτηκαν συνθήματα.
Το νομικό πλαίσιο που δημιουργεί «λευκά κελιά» στις φυλάκες είναι δημιούργημα δικαστών για μια ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ..!!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

κειμενο που μοιραστηκε

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 25.3.2014: Ο κρατούμενος Ι. Καρέλι δολοφονεί τον δεσμοφύλακα Γ. Τσιρώνη. Τα μίντια, οι πολιτικοί και οι εισαγγελείς ουρλιάζουν. Μιλούν για τον ισοβίτη που έσφαξε τον οικογενειάρχη σωφρονιστικό υπάλληλο, (αν και όπως βγήκε στη φόρα από κρατούμενους ήταν ένας στυγνός βασανιστής που μάλιστα εκπαίδευε σε βασανιστήρια κι άλλους συναδέλφους του). Σιωπούν όμως όταν ο Καρέλι βρίσκεται νεκρός στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Θάνατος από αδιευκρίνιστα αίτια  εξαγγέλουν. Τελικά, μετά από ιατροδικαστικές εξετάσεις του νεκρού στην Αλβανία όπου τάφηκε τα αδιευκρίνιστα αίτια γίνονται φάλαγγα, αφαίρεση νυχιών, εκτομή του παχέος εντέρου, τρύπες στο σώμα του, συστροφή των όρχεων και άλλα χτυπήματα, γίνονται επί δυόμιση ώρες βασανισμός από 10 δεσμοφύλακες. Ο Καρέλι δολοφόνησε το Γ. Τσιρώνη επειδή επί 12 χρόνια δεν πήρε ποτέ άδεια, επειδή με τα νέα μέτρα ούτε τώρα θα έπαιρνε.

Ο δολοφονημένος κρατούμενος δεν ήταν όμως σε μια τυχαία φυλακή αλλά στο κολαστήριο του Μαλανδρίνου, μία φυλακή υψίστης ασφαλείας. Με πρόσχημα τη φυγή του Χ. Ξηρού η κυριαρχία επιχειρεί να αναβαθμίσει τη καταστολή και τον απάνθρωπο θεσμό του σωφρονιστικού συστήματος δείχνοντας ξεκάθαρα τον εκδικητικό του χαρακτήρα. Δρακόντεια μέτρα φυλάκισης, δημιουργία ειδικών πτερύγων , μηδαμινός προσωπικός χώρος, αλλαγή στο καθεστώς αδειών και όρων προφυλάκισης και αποφυλάκισης, καθώς και τις δεκάδες εισβολές σε σπίτια αγωνιστών και αναρχικών, αλλά και την απόπειρα θεσμοθέτησης της μόνιμης φυλάκισης συντρόφων και αγωνιστών που δεν  αποκηρύσσουν τις ιδέες τους.

Ο φόβος και ο απόλυτος έλεγχος είναι βασικά συστατικά της ύψιστης ασφάλειας… Ο φόβος για να κατασταλθεί οποιαδήποτε αντίδραση από όποιον αντιστέκεται ή πρόκειται στο μέλλον να αντισταθεί.  Ο έλεγχος ή αλλιώς η αφαίρηση της ιδιωτικότητας, η συνεχής παρουσία του «ρουφιάνου ματιού» που  σε αναγκάζει να σκέφτεσαι την κάθε σου κίνηση , πώς  περπατάς, με ποιον να μιλήσεις για να μην κατηγορηθείς.  Η πιο σημαντική όμως διαφορά από τις υπόλοιπες φυλακές είναι  η απόπειρα απόλυτης απομόνωσης: πολιτικής, αισθητηριακής, ψυχολογικής, κοινωνικής. 

Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας αφορούν κάθε άνθρωπο που θέλει να αντισταθεί. Σκοπός είναι η τρομοκράτηση μας. Να σταματήσουν τον κοινωνικό αναβρασμό μέσα και έξω από τις φυλακές. Να κάμψουν το ηθικό, να στείλουν το μήνυμα ότι όποιος και όποια  αντιστέκεται και επιτίθεται στο σύστημα  θα έχει μία θέση μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Οι φυλακές αυτές  στοχεύουν και στο διαχωρισμό ποινικών και πολιτικών κρατούμενων. Επειδή η τριβή μεταξύ τους μπορεί να οδηγήσει στην πολιτικοποίηση των ποινικών κρατουμένων επιφέροντας εξεγέρσεις και αντιδράσεις μέσα στις φυλακές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο οξύνεται ο αγώνας για την καταστροφή του, με αποδράσεις, απεργίες πείνας, εξεγέρσεις, το κράτος θα οχυρώνεται και θα αναβαθμίζει το οπλοστάσιο του για να εντείνει το πόλεμο που διεξάγει από πάντα: οι υποχρεώσεις που μας επιβάλλουν απέναντι στο κράτος, τα νομοσχέδια, ο φόβος της οικονομικής κρίσης και η συνεχής αναζήτηση τρόπων κάλυψης των βιοτικών αναγκών… Τα τείχη όμως μεγαλώνουν όσο τα αφήνουμε ανέγγιχτα και εμείς οι ίδιοι, όσο αφήνουμε την εξατομίκευση να κυριεύσει τις ζωές μας και την αλληλεγγύη μεταξύ μας να αντικαθίσταται από σχέσεις ανταγωνιστικές. Όταν λειτουργούμε μέσα από σχέσεις κερδοφορίας και αφήνουμε αντιπροσώπους να καθορίζουν το πως θα δράσουμε..

Όσοι όμως αγωνιζόμαστε, αναγνωρίζουμε τον πραγματικό εχθρό στις αίθουσες αναμονής των νοσοκομείων, στους μποτιλιαρισμένους δρόμους των μεγαλουπόλεων, στις θυρίδες των τραπεζών τους, στις ουρές των συσσιτίων, μέσα στα εξαντλητικά οχτάωρα, στους πνιγμούς μεταναστών, στα χημικά και στο ξύλο στις διαδηλώσεις..

Οι αγώνες των φυλακισμένων μας εμπνέουν και μας θυμίζουν ότι η αγάπη για τον αγώνα και την ελευθερία μπορεί να σε κρατήσει όρθιο ακόμη και στις δυσκολότερες συνθήκες. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε ενάντια σε ένα νομοσχέδιο απλά. Είμαστε ενάντια σε ένα ολόκληρο  σύστημα. Δε θα σταματήσουμε να πολεμάμε μέχρι να επέλθει η ολοκληρωτική καταστροφή  και η ολική απελευθέρωση από κάθε μορφή εξουσίας. Θα πολεμάμε συνεχώς τους   καταπιεστές μας, θα αρνούμαστε να τους πληρώνουμε, θα αντιμιλάμε στους καθηγητές που ανησυχούν για την επιτυχία μας, θα κατεβαίνουμε σε απεργίες, θα συγκρουόμαστε με δεσμοφύλακες, φασίστες, αφεντικά, ρουφιάνους…

 

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

Κατάληψη Ματσάγγου

Περισσότερες πληροφορίες…

Η πορεία ήταν αρκετά δυναμική τόσο σε παλμό όσο και σε σωματικό δυναμικό.

300 άτομα περίπου που φωνάζαμε συνεχώς συνθήματα(ούτε ποινικοί ούτε πολιτικοί, μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή – το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει – φασίστες κουφάλες – ούτε φασισμός, ουτέ δημοκρατία, κάτω ο κρατισμός, ζήτω η αναρχία – λύσσα και συνείδηση, άρνηση και βία, να σπείρουμε το χάος και την Αναρχία – τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες, αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες και πολλά άλλα).

Είχε δυνατή περιφρούρηση και οι μπάτσοι μας ακολουθούσαν επί πόδας και σε κάποιες στιγμές ήταν αρκετά κοντά μας.

Περισσότερες φώτος εδώ: http://dromosmag.blogspot.gr/2014/04/4.html

 …»όταν οι αντάρτες μπουκάρουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα»…

 

Όλοι/ες την Κυριακή 06/04/14 στον Δομοκό στις 12.00!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s