Ημερολόγια Κρατουμένων | Το νομοσχέδιο για φυλακές υψίστης ασφαλείας’s Video

http://vimeo.com/90345419

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στα Ημερολόγια Κρατουμένων, με την Αφροδίτη Μπαμπάση (@ababassi), μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων ( tokeli.gr ) αναλύουμε και σχολιάζουμε το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες για να ψηφιστεί στη Βουλή και αφορά στις ειδικές συνθήκες κράτησης, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ), στις διευρυμένες αρμοδιότητες που δίνονται στην ΕΛ.ΑΣ σε σχέση με τη φύλαξη των κρατουμένων, στις ελαφρύνσεις έως και απαλλαγές που θα δίνονται στους πληροφοριοδότες και άλλα πολλά.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που μέσα σε μια στιγμή θα ακυρώσει τα δικαιώματα που με σκληρούς αγώνες έχουν κερδίσει οι κρατούμενοι μέσα στις φυλακές, δημιουργώντας ένα σύστημα φυλάκισης με πρότυπο τις φυλακές των ΗΠΑ, ένα σύστημα που στόχο έχει να εκδικηθεί και να φιμώσει όσους τολμάνε να υψώσουν τις φωνές τους, εντός και εκτός των τειχών.

Εκτός από το νομοσχέδιο, γίνεται ενημέρωση για τις τελευταίες κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις φυλακές αλλά και για κινητοποιήσεις και δράσεις που έχουν αποφασισθεί εναντίον του νομοσχεδίου από Πρωτοβουλίες, συλλογικότητες, ομάδες, συγγενείς κλπ

http://omniatv.com/community/videos/display?catid=8

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s