Εκδήλωση στον Θερσίτη με αφορμή το νομοσχέδιο για τις ειδικές συνθήκες κράτησης

ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 Με το πρόσφατο νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του σωφρονιστικού κώδικα επιχειρείται ο επαναπροσδιορισμός με τους χειρότερους όρους της συνθήκης του εγκλεισμού. Η δημιουργία των νέων φυλακών τύπου Γ και οι ειδικές συνθήκες κράτησης συνιστούν την αιχμή του δόρατος της κρατικής κατασταλτικής διαστροφής.

Η περιστολή των αδειών, η στέρηση της επικοινωνίας, η αύξηση και αυστηροποίηση των ποινών, η προώθηση και επιβράβευση του χαφιεδισμού αποτελούν την επιτομή του καθεστώτος εξαίρεσης.

Όμως το νομοσχέδιο αυτό δεν διαμορφώνει απλά αυστηρότερους όρους εγκλεισμού. Αποτυπώνει την ευρύτερη όξυνση του κοινωνικού και ταξικού πολέμου που διεξάγουν οι κυρίαρχοι στην ελληνική πραγματικότητα και το άπλωμα του δόγματος “Νόμος και Τάξη». Εκτός από την στοχοποίηση και την τελική εξόντωση όσων ριζοσπαστικών κομματιών της κοινωνίας συνεχίζουν να αντιστέκονται, σηματοδοτεί και μία κοινωνική συνθήκη παραγωγής υποκειμένων που εγκλείονται, αποκλείονται και ορίζονται ως “ξένα σώματα” από μία βάρβαρη νεοφιλελεύθερη κανονικότητα.

 

Την ίδια στιγμή ένας αγώνας αντίστασης διεξάγεται από την πλευρά των κρατουμένων με κινητοποιήσεις σε όλες σχεδόν τις φυλακές της Ελλάδας ενάντια στο νέο φασιστικό καθεστώς απομόνωσης. Η έμπρακτη αλληλεγγύη και η σύνδεση του αγώνα των κρατουμένων με όλα τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας θα πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος όλων μας.

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s