Σε αργία έξι σωφρονιστικοί για τον θάνατο Καρέλι

Σε αργία τέθηκαν, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης οι έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας που προφυλακίστηκαν για το βασανισμό και το θάνατο του  Ιλί Καρέλι…

Οι προφυλακισμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν σ​τις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη ενώ οι συνήγοροί τους κατέθεσαν στο πρωτοδικείο Σερρών ενστάσεις ακυρότητας της προδικασίας και του εντάλματος προσωρινής κράτησης. Υποστηρίζουν ότι κατά την προανάκριση δεν κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι, όπως προβλέπεται, αλλά κρατήθηκαν και εξετάστηκαν από άνδρες της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας. Για τις προφυλακίσεις, η ένσταση χαρακτηρίζει ως επαχθέστατο μέτρο την προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων και αναπτύσσεται ο ισχυρισμός ότι η ανακρίτρια θα μπορούσε να τους έχει επιβάλει εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Ένας ακόμα σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Νιγρίτας που επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα, ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να προσκομίσει βεβαίωση από τη διεύθυνση του σωφρονιστικού καταστήματος, η οποία θα βεβαιώνει ότι είχε σχολάσει από την υπηρεσία του τις ώρες που συνέβησαν τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν στο θάνατο του Καρέλι.

του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s