ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ…

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μία από τις πιο βίαιες αναδιαρθρώσεις του καπιταλιστικού κράτους και κατ’ επέκταση του ευρύτερου κοινωνικού σχηματισμού. Η γενικευμένη φτωχοποίηση και η βίαιη υποτίμηση της εργασίας και της ζωής ευρύτερων κοινωνικών κομματιών [ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών], η ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η τοποθέτηση της καταστολής – και ως εκ τούτου των κατασταλτικών δυνάμεων και των εφεδρειών τους – στο κέντρο της πληθυσμιακής διαχείρισης, ο ανοιχτός πόλεμος ενάντια σ’ έναν «εσωτερικό εχθρό» που διευρύνεται διαρκώς, περιλαμβάνοντας όχι μόνο όσους αντιστέκονται και δρουν ανατρεπτικά (απεργοί, διαδηλωτές, αναρχικοί/ές, καταληψίες) αλλά και όσους διαψεύδουν με την ύπαρξή τους το δόγμα της τάξης και της ασφάλειας (οροθετικές, μετανάστ(ρι)ες, ψυχικά ασθενείς, τοξικοεξαρτημένοι/ες, άστεγοι/ες)· περιγράφουν τις νέες λειτουργίες του σύγχρονου κράτους έκτακτης ανάγκης. Φυσικά, αυτό το νέο καθεστώς δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς την κοινωνική πειθάρχηση στην κρατική βαρβαρότητα και τις πολιτικές διαχείρισης της κρίσης. Στο όνομα, λοιπόν, της εθνικής ανάπτυξης, η έξοδος της χώρας από την κρίση γίνεται με πολύ σαφή τρόπο: ολοκληρωτική διαχείριση των από κάτω και εθνικιστική προπαγάνδα, κατασταλτική ωμότητα ενάντια σε όσους και όσες απειλούν τη βιωσιμότητα του κράτους, τη δημόσια ασφάλεια, υγεία, νομιμότητα και διεκδικούν τα αυτονόητα: ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία. Από τους έγκλειστους μετανάστες που εξεγείρονται στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να μην ταφούν ζωντανοί, από τους κατοίκους των Σκουριών που σαμποτάρουν την εγκατάσταση μεταλλείου χρυσού στην Χαλκιδική και εναντιώνονται σε μπάτσους, τοπικούς άρχοντες και χρυσοθήρες, μέχρι τους κρατούμενους που συλλογικά παλεύουν, με όσα μέσα διαθέτουν (απεργίες πείνας, άρνηση επιστροφής στα κελιά, αποχή συσσιτίου), για μια κοινωνία χωρίς φυλακές, ειδικές και κανονικές.

Από τους νέους όρους πειθάρχησης και διαχείρισης του πληθυσμού δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι φυλακές. Η κυβέρνηση με αφορμή την μη επιστροφή του Χ. Ξηρού και το μιντιακό οχετό τρομο-υστερίας που ακολούθησε θέτει σε εφαρμογή μέσω ενός νέου νομοσχεδίου τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ, οι οποίες θα λειτουργούν με ειδικό σωφρονιστικό κώδικα.

Στις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας οι κρατούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα αδειών, θα έχουν περιορισμένη επικοινωνία και θα παραμένουν στα κελιά τους 23 ώρες, καταδικασμένοι στην απόλυτη απραγία. Μια φυλακή μέσα στη φυλακή, με ελάχιστο χρόνο εγκλεισμού τα 10έτη. Μια «μεσαιωνικού» τύπου τιμωρία που δεν έχει στόχο μόνο το σωματικό, αλλά και τον πνευματικό ακρωτηριασμό του κρατουμένου. Ένα νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους μπάτσους να αποκρύπτουν κομμάτια της δικογραφίας από τους κατηγορούμενους· που εισάγει επίσημα τον όρο του ρουφιάνου, επιβραβεύοντας ακόμα και με αποφυλάκιση άτομα που θα δώσουν πληροφορίες για φυγόδικους/φυγόποινους ή για μέλη επαναστατικών οργανώσεων και όσων δρουν ανατρεπτικά. Επίσης, την εσωτερική και εξωτερική φρούρηση των φυλακών τύπου Γ αναλαμβάνουν ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ που πλέον θα έχουν το ελεύθερο να πυροβολούν κατά την κρίση τους.

Σ’ αυτές τις φυλακές θα εγκλείονται όσοι/όσες κατηγορούνται ή καταδικάστηκαν με βάση τον “αντι”τρομοκρατικό νόμο, όσοι κρατούμενοι υποπίπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα και όσοι/όσες «στασιάζουν οργανωμένα» κατά τη διάρκεια της κράτησής τους. Ακόμη, σε αυτού του τύπου τις φυλακές θα μπορούν να “φιλοξενηθούν” όσοι θεωρούνται επικίνδυνοι με αποκλειστικό στοιχείο την κρίση του εκάστοτε εισαγγελέα και του διευθυντή των φυλακών.  

Οι στόχοι του καθεστώτος είναι προφανείς. Η επέκταση της συνθήκης απομόνωσης μέσα στη φυλακή, ένα νέο φόβητρο απέναντι σε πιθανούς αγώνες και διεκδικήσεις των κρατουμένων, ο πλήρης στιγματισμός και η παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών κρατουμένων – επαναστατών, ο περαιτέρω εκφοβισμός κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου που θα σκεφτεί να εναντιωθεί στην καταπιεστική καπιταλιστική επίθεση που βιώνει. Είναι άλλη μια απειλή προς τους συλλογικούς κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και ολόκληρη την κοινωνία.

Κάθε φυλακή που φτιάχνεται και που υπάρχει ακόμα φανερώνει το αληθινό πρόσωπο του κράτους που μας θέλει ανελεύθερους και υπάκουους υπηκόους του. Κάθε φυλακή μας υπενθυμίζει τον εκβιασμό της χωρίς αντιρρήσεις συναίνεσης στις ορέξεις των αφεντικών αυτού του κόσμου. Την καταναγκαστική αποδοχή της σύγχρονης βαρβαρότητας με αντάλλαγμα μια “ελεύθερη ζωή” με τάξη και ασφάλεια. Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε ότι ο αγώνας τους μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο με ένα ευρύ κίνημα αλληλεγγύης από έξω. Το να μπλοκάρουμε το νέο “ελληνικό γκουαντάναμο” σήμερα, είναι άλλο ένα βήμα για μια κοινωνία χωρίς φυλακές αύριο.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ…

Πρωτοβουλία αναρχικών από ΒΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s