Βρυξέλλες: Αλληλεγγύη στον αγώνα των φυλακισμένων στήν Ελλάδα

Βρυξέλλες : Αλληλεγγύη στον αγώνα των φυλακισμένων στην Ελλαδα!

  Η οικονομική και κοινωνική κρίση που κυριεύει την Ελλάδα έχει συνέπειες σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Οι ελληνικές φυλακές έχουν επηρεαστεί με ποικίλους τρόπους: πρώτα απ’ όλα εξαιτίας των μαζικών απολύσεων και των περικοπών των κοινωνικών δαπανών που μεγαλώνουν ενα αριθμό ανθρώπων όλο και πιο σημαντικό ντόπιων και μεταναστών που τίθενται στο περιθώριο, έπειτα επειδή οι περικοπές κάνουν τη ζωή την φυλακισμένων όλο και πιό μίζερη (υπερπληθυσμός, ανεπαρκής σίτιση, απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κλπ), και τέλος επειδή η αντίσταση έχει αυξήσει των αριθμό των επαναστατημένων φυλακισμένων, όσον αφορά πράξεις αντίστασης.

  Ο κύκλος καταπίεση/αντίσταση/καταστολή πηγαίνει σε αλλο επιπεδο με μια μεταρρύθμιση που προβλέπει ένα καθεστώς  κράτησης σε απομόνωση για όλους τους πολιτικούς κρατουμένους, για όλους τους «επικίνδυνους» κρατουμένους, και για όλους τους κρατουμένους που επαναστάτησαν μέσα στις φυλακές. Αυτοί οι φυλακισμένοι δε θα έχουν δικαίωμα να πάρουν άδειες, οι επισκέψεις τους και οι τηλεφωνικές επαφές είναι περιορισμένες. Ένα συγκρότημα με κελιά απομόνωσης έχει εγκατασταθεί στις φυλακές Δομοκού, με ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης, αλεξίσφαιρα παράθυρα και περιπολίες της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας του στρατού. Συγκροτήματα κελιών τέτοιου τύπου θα κατασκευαστούν στη συνέχεια και σε άλλες φυλακές.

 

  Αυτό το νέο βήμα καταπίεσης και καταστολής παρήγαγε μια νέα αντίσταση. Οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι ποινικοί μάχονται κόντρα σ αυτό το νέο προγραμμα απομόνωσης με διαμαρτυρίες, ταραχές και απεργίες πείνας. 

  Η κηδεμονία της Ελλάδος απο την Ε.Ε και το ΔΝΤ που δρουν ως προς το κέρδος των τραπεζών, δημιουργεί μιζέρια, καταστολή και αντίσταση· στηρίζουμε αυτη την αντίσταση  δείχνοντας την αλληλεγγύη μας.

 

Aλληλεγγύη στον αγώνα Ελλήνων και μεταναστών που αντιστέκονται στο δρόμο, στους χώρους εργασίας και μέσα στις φυλακές! 

Αλληλεγγύη στη μάχη των  φυλακισμένων στην Ελλάδα!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s