Άρχισαν οι λιποθυμίες απεργών πείνας στις φυλακές των Γρεβενών, Τί καταγγέλλουν στο bloko.gr οι κρατούμενοι

Άρχισαν οι λιποθυμίες απεργών πείνας στις φυλακές των Γρεβενών, Τί καταγγέλλουν στο bloko.gr οι κρατούμενοι

Οι κρατούμενοι των φυλακών Γρεβενών ήταν μεταξύ των πρώτων που ξεκίνησαν την απεργία πείνας ενάντια στην κατασκευή των φυλακών τύπου Γ’ και για τα υπόλοιπα 4 αιτήματα που πρόσθεσαν στο πλαίσιο της διερευνμένης πλέον αγωνιστικής διεκδίκησης, με αποτέλεσμα να είναι και οι πρώτοι που υφίσταντα τις παρενέργειες αυτής καθαυτής της ειρηνικής στάσης.

Στο bloko.gr μίλησε το μέλος της επιτροπής αγώνα Φάμπιο Ντούσκο, ο οποίος υποστηρίζει και καταγγέλλει τα ακόλουθα:

«Είναι τραγική η κατάσταση που αρχίζει να επικρατεί. Έχουμε ήδη 7 λιποθυμίες κρατουμένων και το χειρότερο είναι ότι τους δεν τους συμπεριφέρονται σαν ανθρώπους. Τους πηγαίνουν στο ιατρείο της φυλακής, τους κάνουν μια ένεση και τους ξαναπετάνε στα κελιά. Δεν καταλαβαίνουν ότι χρειάζονται κανονικό νοσοκομείο και ιατρική  φροντίδα; Εδώ για να ζητήσεις ένα depon πρέπει να το πληρώσεις και μάλιστα ακριβά. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα άκρα αλλά δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε. Ζητάμε μόνο ότι δικαιούμαστε και τίποτα παραπάνω».

Υπενθυμίζουμε ότι οι κρατούμενοι ζητούν:

–    Την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του φασιστικού ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ για τις φυλακές τύπου Γ΄. Λέμε όχι στο ελληνικό ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ, σε μία φυλακή μέσα στη φυλακή, χωρίς άδειες, χωρίς επισκεπτήριο, χωρίς αύριο.
–    Οι άδειες και οι αναστολές να αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα όλων των κρατουμένων. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ο κρατούμενος δικάζεται και τιμωρείται κάθε μέρα. Ενώ ο νόμος λέει ότι ο καθένας που έχει συμπληρώσει το 1/5 και τα 3/5 της ποινής του μπορεί να πάρει άδεια και αναστολή, παρόλα αυτά οι κρατούμενοι περνούν ξανά και ξανά από την ιερά εξέταση των εισαγγελέων οι οποίοι χωρίς κανένα λόγο ή ενεργό πειθαρχικό απορρίπτουν τις αιτήσεις τη μία μετά την άλλη. Έτσι δημιουργούν κρατούμενους χωρίς ελπίδα και αναπαράγουν την εγκληματικότητα.
–    Να εφαρμοστεί η ΙΣΟΝΟΜΙΑ για όλους. Όλοι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί με τιμή ισόβιας κάθειρξης για ναρκωτικά (αφού η αστυνομία φρόντισε να τους παρουσιάσει από εξαρτημένους χρήστες ως δήθεν μεγαλέμπορους) με βάση τον παλιό νόμο 3459/2006, να έχουν τη δυνατότητα να ξαναδικαστούν με τον νέο νόμο και τις ευεργετικές του διατάξεις για τους χρήστες (4139/2013).
–    Να εφαρμοστεί το δικαίωμα της ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ. Στη φυλακή σου στερούν την ελευθερία. Όμως στις ελληνικές φυλακές σου στερούν ακόμα και το χαμόγελο της ανθρώπινης επικοινωνίας και επαφής με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ισχύουν οι συζυγικές επισκέψεις και μόνο στην Ελλάδα ο κρατούμενος στερείται την ανθρώπινη επικοινωνία.
–    Να σταματήσει, τώρα, η διαρκής ομηρία των απελάσεων. Εκατοντάδες μετανάστες κρατούμενοι, ενώ έχει λήξει η ποινή τους, παραμένουν φυλακισμένοι λόγω της γραφειοκρατίας των πρεσβειών. Απαιτούμε την αποφυλάκιση αυτών των κρατουμένων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s