Παρέμβαση στον ιατρικό σύλλογο Αθηνών (Ι.Σ.Α.)

Σήμερα το μεσημέρι (26/6) πριν την έναρξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Α. έγινε παρέμβαση-συνάντηση, από δύο γιατρούς του ΕΣΥ με τον Γενικό Γραμματέα του Ι.Σ.Α. κ.Στάθη Τσούκαλο. Σκοπός, η ενημέρωση για την μαζική πανελλαδική απεργία πείνας, 4180 κρατουμένων, που εναντιώνονται στο νέο φασιστικό νομοσχέδιο, όπου εσπευσμένα έφερε η κυβέρνηση στο θερινό τμήμα της Βουλής και το οποίο θεσμοθετεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ , φυλακές-λευκά κελιά.

Η ενημέρωση μας αντιμετωπίστηκε με δήλωση πως έχει παντελή άγνοια επί του θέματος, καθώς και με πρωτοφανή αμφισβήτηση περί της εγκυρότητας του γεγονότος.

Στις προτάσεις μας να δοθεί άμεσα υγειονομικό υλικό (πιεσόμετρα, ζακχαρόμετρα) και να ζητηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η ελέυθερη και απρόσκοπτη επίσκεψη στις φυλακές της χώρας, όσων εθελοντών ιατρών επιθυμούν να παράσχουν ιατρική βοήθεια στους απεργούς, δήλωσε δυσκολία αλλά δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα σε συζήτηση στο σημερινό Δ.Σ..

Ελπίζουμε ο μεγαλύτερος ιατρικός σύλλογος της χώρας να ανταποκριθεί σ’ αυτό το μείζον ιατρικό ζήτημα με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που ορίζει το ίδιο το ιατρικό επάγγελμα.

Δύο μάχιμοι γιατροί με κοινωνική συνείδηση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s