Χανιά: Παρέμβαση σε πολιτιστικό δρώμενο μέσα στο κτίριο των παλιών φυλακών

Τις τελευταίες τρεις μέρες στα χανιά διοργανωνόταν το εξής πολιτιστικό δρώμενο: Από-δραση μετά μουσικής από τη μουσικοθεατρική ομάδα “passe-partout, δράσεις μετά μουσικής”  μέσα στο κτίριο των παλιών φυλακών!

Την Τετάρτη 25/06 το βράδυ περίπου 20 αναρχικοί-ες παρεμβήκαμε στο δρώμενο αυτό και διαβάστηκε στο μικρόφωνο πριν την παράσταση το κείμενο των ίδιων των κρατουμενων. Φωνάχτηκε το σύνθημα «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά» και μοιράστηκε το κείμενο του αγώνα των κρατουμένων στον κόσμο που ήταν μαζεμένο.

Ο υπεύθυνος της παράστασης στην αρχή δεν ήθελε να μιλήσουμε στο μικρόφωνο αλλά όταν μαζεύτηκαμε όλοι, κατάλαβε οτι δεν τον έπαιρνε. Υποστήριζε οτι το κτίριο δεν είναι φυλακή πλέον, αλλά ένας χώρος. Η πολλή τέχνη μάλλον τυφλώνει και τα συρματοπλέγματα, τα κελιά, τα διαχωριστικά κάγκελα και τα τηλέφωνα του επισκεπτηρίου μάλλον φαντάζουν σε κάποιους καλλιτεχνικά δημιουργήματα και μια εναλλακτική πρόταση για την κοινωνία που θέλουν. Ευτυχώς κάποια παιδιά της παράστασης και κάποιος κόσμος από το κοινό δε συμμεριζόταν την άποψη του.

Φεύγοντας στολίσαμε ένα τοίχο δίπλα στη σκοπιά με τη δικιά μας τέχνη  «ολές οι αξίες αυτής της κοινωνίας είναι φυλακές υψίστης ασφαλείας»

 

αλληλεγγύη στον αγώνα των κρατουμένων

μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s