ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΣΤΑΣΗ (27/6/2014)

Παρασκευή 27/06/2014

Έκπληκτοι μάθαμε πως το συνδικαλιστικό όργανο των δεσμοφυλάκων κήρυξε στάση εργασίας για τις 26, 27, 30/06 και 1/07, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού και διεκδικώντας την πρόσληψη περισσότερων φυλάκων.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι φύλακες προχώρησαν σε αυτή την κίνηση παράλληλα με τη μεγάλη απεργία πείνας 4.500 χιλιάδων κρατουμένων που έχει ως βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου ΄Γ.

Πατώντας πάνω στον αγώνα των κρατουμένων εκβιάζουν έμμεσα το υπουργείο προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, εκμεταλλευόμενοι το φόβο του υπουργείου και τον  αναβρασμό που επικρατεί στις φυλακές για να πιέσουν για νέες προσλήψεις ώστε να ελεγχθούν καλύτερα οι φυλακές.

Η κίνηση αυτή γίνεται ακόμα πιο προκλητική αν σκεφτεί κανείς πως σε πολλές φυλακές οι απεργοί πείνας δεν ελέγχονται ιατρικά λόγω έλλειψης γιατρού/νοσηλευτή. Στις φυλακές Κορυδαλλού υπάρχει ένας γιατρός για 1.500 περίπου απεργούς και οι μετρήσεις ζωτικών σημείων γίνονται από τους κρατούμενους με δικά τους μέσα.

Επίσης καθόλου τυχαίο δεν είναι το ότι η στάση εργασίας γίνεται ακριβώς τις ώρες των πρωινών και απογευματινών επισκεπτηρίων στερώντας με αυτό τον τρόπο την επαφή των κρατουμένων με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, κάτι που αυτές τις μέρες έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κρατούμενους.

Γνωρίζουμε καλά πως οι φυλακές δεν πάσχουν από έλλειψη δεσμοφυλάκων αφού μάλιστα το τελευταίο δίμηνο έγιναν πολλές μεταθέσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών. Πάσχουν από έλλειψη στοιχειώδους κοινωνικής πρόνοιας για τους απόρους, στοίβαγμα κρατουμένων, εξευτελιστική ποιότητα και ποσότητα φαγητού για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να συντηρηθούν αλλιώς.

Ως αντίδραση σε αυτή την πρόκληση οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού αποφασίσαμε από το βραδινό κλείσιμο στις 9 να κρατήσουμε ανοιχτές τις πτέρυγες κατά μια ώρα.

 

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Advertisements

One thought on “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΣΤΑΣΗ (27/6/2014)

  1. Παράθεμα: Για τις φυλακές-τάφους που ετοιμάζουν | εργασιακό δελτίο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s