Καμπάνια ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών υπερ-υψίστης ασφαλείας από 13.6 ως 22.6.14

Εικόνα

Μετά από επικοινωνία που είχαν κρατούμενοι εδώ με τη Διεθνή Κόκκινη Βοήθεια στην Ελβετία, η τελευταία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα κι έτσι  διοργανώθηκε μία πολυήμερη καμπάνια αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης ενάντια στο νομοσχέδιο για τις φυλακές υπερ-υψίστης ασφαλείας. Σε συνεργασία με τη Διεθνή Κόκκινη Βοήθεια πολλοί χώροι σε διάφορες πόλεις ανέλαβαν τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης με αυτή τη θεματική.

Ιταλία

13.6.14 Η εκδήλωση έγινε στο Ροβερέτο, είχε αρκετή συμμετοχή, μάλιστα μαγνητοφωνήθηκε με σκοπό να μεταδοθεί σε τρεις ελεύθερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ιταλία. Δόθηκε επίσης μια ακόμη συνέντευξη για τον ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό του Μιλάνου.

 

Ελβετία

15.6.14 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη και μαγνητοφωνήθηκε επίσης με σκοπό να μεταδοθεί από τον επίσης ελεύθερο ραδιοσταθμό της πόλης (Radio Lora). Επίσης μαζεύτηκε υλικό ώστε να γίνει μια ακόμη εκδήλωση-προβολή του ντοκιμαντέρ Cries in Beton από την AKAKRAK BERLIN (αναφορά στις εξεγέρσεις στις ελληνικές φυλακές, 2007), η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 19.6.14.

Γερμανία
17.6.14 Στουτγάρδη, 19.6.14 Δρέσδη, 20.6.14  Μαγδεμβούργο, 21.6.14  Βερολίνο, 22.6.14  Αμβούργο-  εκδήλωση και  μαγνητοφώνησή της με σκοπό να παιχτεί στους εκάστοτε ραδιοφωνικούς σταθμούς.  Επίσης δόθηκαν δύο περαιτέρω συνεντεύξεις για τον ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό του Αμβούργου και ακολουθεί ακόμη μία την 1.7.14 . Σε όλες τις πόλεις έγιναν εκδηλώσεις ή δράσεις σε αλληλεγγύη με τους κρατούμενους στις 19.6 που ήταν και το διεθνές κάλεσμα σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των κρατουμένων εδώ στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια όλης αυτής της διαδρομής μοιράζονταν στα γερμανικά, αγγλικά και ιταλικά ή και τουρκικά το κείμενο-κάλεσμα του ταμείου για ημέρα διεθνούς δράσης (19.6) ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία των νέων φυλακών  αλλά  και των αντίστοιχων συνελεύσεων, μεταφράζονταν και μοιράζονταν κείμενα και ανακοινώσεις όλων των κρατουμένων και γίνονταν διαρκής ενημέρωση για τα τρέχοντα νέα από τις φυλακές. Επίσης, μέσω των δικτύων της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας (RHI), της Kόκκινης Bοήθειας στη Γερμανία (Rote Hilfe), των ατόμων που κινούν την καμπάνια ενάντια στο νόμο 129 (Α και Β -αντίστοιχος του 189α εδώ) και των στεκιών που συμμετείχαν οι ενημερώσεις αυτές έφταναν και στους κρατούμενους στη Γερμανία. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ήδη έχουν στείλει την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους ενώ πιο συγκεκριμένα οι φυλακισμένοι αγωνιστές Marco Camenisch (κρατούμενος στην Ελβετία), Oliver Rast και Andreas Krebs (έγκλειστοι στη Γερμανία) έχουν στείλει συντροφικούς χαιρετισμούς στις εκδηλώσεις για τους αγωνιζόμενους κρατούμενους στην Ελλάδα και μιλούν για προσπάθεια οργάνωσης μια απεργίας πείνας στις φυλακές όπου κρατούνται σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους απεργούς πείνας εδώ.

Από όλες τις πόλεις και από όλον τον κόσμο που στήριξε τις εκδηλώσεις εκφράζεται με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη. Το ενδιαφέρον τους είναι στραμμένο κι εδώ. Εδώ, που υπάρχουν ακόμη οξυμένες αντιστάσεις, που ακόμη υπάρχει κόσμος να αγωνίζεται ενάντια στο υπάρχον.

Ο αγώνας συνεχίζεται με κάθε μέσο…

                                                                         …ως το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Δεν είμαστε όλοι· λείπουν οι φυλακισμένοι αγωνιστές κι οι αγωνιζόμενοι κρατούμενοι

Advertisements

One thought on “Καμπάνια ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών υπερ-υψίστης ασφαλείας από 13.6 ως 22.6.14

  1. Παράθεμα: Για τις φυλακές-τάφους που ετοιμάζουν | εργασιακό δελτίο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s