Πολιτική βασανιστήριου απέναντι σε απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους

Σήμερα το πρωί, δύο πολιτικοί  κρατούμενοι απεργοί πείνας μετεφέρθηκαν από τη φυλακή στο κατ’ ευφημισμόν νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, επειδή κρίθηκε ότι εμφανίζουν ενδείξεις δεικτών υγείας που απαιτούν συστηματική ιατρική παρακολούθηση. Είναι οι Παναγιώτης Αργυρού και Μιχάλης Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με καταγγελίες των πολιτικών κρατούμενων, η διευθύντρια του κατ’ ευφημισμόν νοσοκομείου Μαρία Στέφη άσκησε πιέσεις να μην παραμείνουν στο «νοσοκομείο».

Τον Π. Αργυρού και τον Μ. Νικολόπουλο τους έβαλαν σε ένα κελί με άλλους κρατούμενους οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην απεργία πείνας!

Πριν λίγη ώρα, επικοινωνήσαμε με τον υπαρχιφύλακα του «νοσοκομείου» Σπέντζο Παναγιώτη και του είπαμε ότι αυτή η συμπεριφορά συνιστά βασανιστήριο σύμφωνα και με διεθνείς συμβάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Περιμένουμε την απάντηση της φυλακής.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των κρατούμενων που προσχωρούν στην απεργία πείνας μεγαλώνει. Σύμφωνα με πρόσφατη επικοινωνία μας, στην Κέρκυρα οι απεργοί πείνας από 120 έγιναν 140, στο Μαλανδρίνο από 120 έγιναν 160, ενώ στη Λάρισα προσχώρησε στην απεργία πείνας μια ολόκληρη πτέρυγα και έτσι ο αριθμός των απεργών πείνας αυξήθηκε από 330 σε περίπου 500.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s