Ρέθυμνο: παρέμβαση σε ραδιοφωνικό σταθμό

Διαβάστηκε το παρακάτω κείμενο:

Κατακαλόκαιρο και με συνοπτικές διαδικασίες σχεδιάζεται να ψηφιστεί ο νόμος για τα κελιά υψίστης ασφαλείας. Οι φυλακές μετατρέπονται σε κέντρα εξόντωσης καθώς στην πράξη καταργούνται κεκτημένα των κρατουμένων (υπό όρους αναστολή, άδειες, μεροκάματα), τίθενται αυστηροί περιορισμοί στην επικοινωνία με τους έξω (επισκεπτήρια) και γίνεται θεσμός το βασανιστήριο της απομόνωσης. Το κράτος σχεδιάζει μια πειθαρχική και εκδικητική φυλακή μέσα στη φυλακή.

Με την απομόνωση στα ειδικά κελιά, το κράτος επιδιώκει τον πνευματικό ακρωτηριασμό των κρατουμένων, τη διάρρηξη των κινηματικών σχέσεων μέσα και έξω από τη φυλακή, την εξόντωση του «εσωτερικού εχθρού».

Η φυλακή εξυπηρετεί τις αξίες του κράτους και του κεφαλαίου, που στόχο έχουν τη στρατιωτικού τύπου διαχείριση της εργασίας και την κατασκευή πειθαρχημένων υπηκόων. Όσο οι πολιτικές για την εξαθλίωσή μας εντείνονται τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες για ανοιχτή αντίσταση. Για να αποφευχθεί αυτό, η Κυριαρχία προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να τιμωρήσει όσους επιλέγουν το δρόμο του αγώνα.

Χτες οι κρατούμενοι ανέστειλαν τη μαζική πανελλαδική απεργία πείνας με σκοπό την ανασυγκρότηση δυνάμεων για εκ νέου κινητοποιήσεις ενόψει και της υπερψήφισης του φασιστικού νομοσχεδίου. Παράλληλα, αναπτύσσονται πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης.

Κόντρα στην απομόνωση, την εξατομίκευση, τον απόλυτο έλεγχο και το φόβο προτάσσουμε την αντίσταση, το συλλογικό και αδιαμεσολάβητο αγώνα για αξιοπρέπεια, ισότητα και ελευθερία.

συλλογικότητα «αδέσποτο σινάφι»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s