Αλεξ/πολη: Μικροφωνική για φυλακές τύπου Γ’

ΕΣΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
Από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 1 Ιούλιου πραγματοποιήθηκε μαζική απεργία πείνας 4.500 πολιτικών και ποινικών κρατούμενων με αφορμή το νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ’ και της απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους.
Το νομοσχέδιο προβλέπει φυλακές υψίστης ασφαλείας στις οποίες θα φυλακίζονται υπόδικοι και κατάδικοι που διώκονται από τον τρομονόμο ή για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και οι απείθαρχοι κρατούμενοι. Οι κρατούμενοι αυτής της κατηγορίας θα βρίσκονται σε απομόνωση 23 ώρες το 24ωρο με μία ώρα μόνο ατομικό προαυλισμό, θα τους στερείται το δικαίωμα των αδειών και της τηλεφωνικής επικοινωνίας ακόμα και με συγγενικά πρόσωπα ενώ θα δικαιούνται επισκεπτήριο μόνο μία φορά το μήνα και μόνο με πρόσωπα πρώτου συγγενικού βαθμού. Προβλέπεται επίσης η απαγόρευση μεροκάματων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που μειώνουν την ποινή. Θα υποχρεούνται να την εκτίσουν ολόκληρη χωρίς το δικαίωμα άσκησης οποιουδήποτε ευεργετικού μέτρου για τουλάχιστον 10 έτη εντός αυτής. Παράλληλα, το νομοσχέδιο προωθεί τη ρουφιανιά, θα επιβραβεύει τους κρατούμενους που παρέχουν πληροφορίες, για εξάρθρωση επαναστατικών οργανώσεων και τη σύλληψη των μελών τους με ελάφρυνση της ποινής τους. Το κράτος με λίγα λόγια δεν θέλει να σωφρονίσει αλλά στοχεύει στην ψυχική και φυσική εξόντωση όσων τόλμησαν να αντισταθούν και να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στις βλέψεις του και απειλεί του φυλακισμένους των άλλων κατηγοριών να παραμείνουν ήσυχοι αλλιώς θα μεταφερθούν κι αυτοί στις τύπου Γ’ φυλακές. Τα αιτήματα των κρατούμενων που συμμετείχαν στην απεργία πείνας τις προηγούμενες μέρες ήταν τα παρακάτω:
1) Απόσυρση του νομοσχεδίου.
2) Να αποτελούν οι άδειες και οι αναστολές αναφαίρετο δικαίωμα όλων των κρατουμένων.
3) Να έχουν όλοι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί με ποινή ισόβιας κάθειρξης για ναρκωτικά (αφού η αστυνομία φρόντισε να τους παρουσιάσει από εξαρτημένους χρήστες ως δήθεν μεγαλέμπορους) τη δυνατότητα να ξαναδικαστούν με τον νέο νόμο και τις ευεργετικές του διατάξεις για τους χρήστες.
4) Να εφαρμοστεί το δικαίωμα της συζυγικής επίσκεψης.
5) Να σταματήσει η διαρκής ομηρία των απελάσεων και να αποφυλακιστούν οι εκατοντάδες μετανάστες κρατούμενοι, που ενώ έχει λήξει η ποινή τους, παραμένουν φυλακισμένοι.
Το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά μόνο τους εντός των τειχών, αλλά και τους εκτός, ενισχύοντας την κρατική καταστολή, προσπαθώντας να μας μετατρέψει σε άβουλους και πειθαρχημένους πολίτες απειλώντας μας ότι αν αντισταθούμε, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να κλειστούμε κι εμείς εκεί.
Η ψήφιση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής έχει ήδη πραγματοποιηθεί «βελτιώνοντας» μόνο την ελάχιστη έκτιση ποινής από τα 10 σε 5 έτη, θέλοντας όμως απλά να ρίξει στάχτη στα μάτια και των αγωνιζόμενων κρατουμένων και των αλληλέγγυων έξω από τις φυλακές, αφού είναι γνωστό πως αυτή η μείωση θα πραγματώνεται μόνο όταν οι κρατούμενοι είναι πειθήνια σκυλάκια των δεσμοφυλάκων. Δεν παρασυρόμαστε από πολιτικά παιχνίδια. Ο αγώνας για την απόσυρση του νομοσχεδίου και της επαναφοράς της νέου τύπου θανατικής ποινής στην Ελλάδα δεν σταματά εδώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ
ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΕΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s